StoryEditor

Skupština HNŽ: I dalje nije konstituiran Klub Srba, SDP želi u vlast

Piše D  /  15.04.2019., 04:04h

Dujmović je, nakon sjednice izjavila da su stranke okupljanje u Hrvatskom narodnom saboru, na čijoj je ona listi bila, apsolutni pobjednik izbora, dodavši da je SDP rekao da ne želi ući u vlast. ‘‘To se reflektira na rad Kluba i sada nije jasno što zapravo SDP želi‘‘, rekla je Dujmović, prenosi Bljesak.info.

Saradžić se nije suglasila s objašnjenjem Dujmović, istaknuvši da pozicija zamjenika predsjedavajućeg kantonalne Skupštine vuče svoj legitimitet iz Kluba Srba. ‘‘Poslovnik je vrlo decidan, a i Ustav Federacije BiH koji kaže da Klub predlaže, a Skupština potvrđuje. Ja mogu samo postaviti pitanje kako to da u mandatnom razdoblju 2010-2014, kada je SDP bio dio parlamentarne većine, nismo imali zamjenika predsjedavajućeg‘‘, rekla je Saradžić.

Srna podsjeća kako ove dvije zastupnice godinama unazad nikada nisu postigle dogovor oko konstituiranja Kluba Srba, ni navedenih pozicija. Također, Klub Srba u Skupštini Hercegovačko-neretvanskog kantona nikada nije pokrenuo pitanje vitalnog nacionalnog interesa za bilo što.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:41