StoryEditor

Škoru pitali o odluci Petir da ide s HDZ-om, spominjao je Istanbulsku, ‘milijardice‘...

Piše D  /  02.06.2020., 12:06h

"Gospođi Petir uistinu želim svako dobro u njenom daljnjem političkom djelovanju, razgovarali smo vrlo ugodno u nekoliko navrata i ne bih preispitivao njeu odluku, želim joj stvarno svako dobro.

Prema vlastitoj izjavi, izabrala je svoj put ne želeći dodatno dijeliti desnicu. Kada je desnica u pitanju, pri tome sam za suradnju i otvoren za razgovore i dogovore, pogotovo međunarodne, ali ne može desnicu u Hrvatskoj predstavljati stranka koja je tako hladno isforsirala i ispotpisivala Istanbulsku konvenciju, Marakeški sporazum, koja odbija referendumske inicijative vlastitog naroda... Ne može se predstavljati suverenističkom opcijom ako našu naftu šalje na obradu u Mađarsku i predstavljati se da brine o svom narodu, a pri tome koristi svaku prigodu da negdje ‘čopne‘ milijardicu, negdje dvije, a negdje i više. Žao mi je što to moram reći, ali to je uistinu tako", odgovorio je Škoro na predstavljanju pojačanja na svojoj listi, a riječ je o troje bivših mostovaca.

Na upit je li Petir tražila previše, čelnik Domovinskog pokreta odgovorio je da su oni bili spremni da ona bude perjanica u jednoj izbornoj jedinici. 

"Ponudili smo joj što i drugim ljudima koji su nam prišli, dapače, još i više, ali to je stvar njezine osobne procjene i želim joj sve najbolje", zaključio je Miroslav Škoro, piše Direktno.hr.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:25