StoryEditor
new york

Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a u srijedu, situacija u BiH na dnevnom redu

Piše fena  /  13.05.2024., 17:52h

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija će u srijedu, 15. svibnja, imati redovnu sjednicu u sklopu koje je najavljena i diskusija o situaciji u Bosni i Hercegovini, najavljeno je na zvaničnoj stranici UN-a.

Pored situacije u Bosni i Hercegovini, koja je po programu predviđena među prvim točkama dnevnog reda, Vijeće sigurnosti će održati konzultacije o sigurnosnoj situaciji u Africi.

Ovo je redovna sjednica koja se održava na polugodišnjoj bazi u Vijeću sigurnosti UN-a o sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Kako je Fena objavila prošlog tjedna, predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović boravit će početkom ovog tjedna u sjedištu Ujedinjenih nacija u New Yorku. Bećirović će se obratiti na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a povodom Izvještaja visokog predstavnika o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Denis Bećirović je sredinom prošlog mjeseca u New Yorku razgovarao s glavnim tajnikom UN-a Antóniom Gutteresom i predsjednikom Generalne skupštine UN-a Dennisom Francisom. Pored sastanaka u sjedištu UN-a, Bećirović je u protekla dva mjeseca intenzivirao diplomatske aktivnosti u brojnim državama i na Zapadu i na Istoku. 

Dnevnik.ba

24. srpanj 2024 04:01