StoryEditor

Sjajni Filip Zubčić pobijedio je dvaput u FIS superveleslalomu

Piše D  /  29.11.2018., 02:11h

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić (25) sjajno je najavio predstojeću sjevernoameričku turneju u Svjetskom kupu, prenosi 24.sata

Zagrepčanin je u srijedu pobijedio u dvama utrkama superveleslaloma u američkom Copper Mountain Resortu u jakoj međunarodnoj konkurenciji, javlja Hrvatski skijaški savez.

Zubo je u prvoj utrci pobijedio ispred Švicarca Gina Cavietzela s pet stotinki razlike te Amerikanca Samuela Dupratta, dok je u drugoj Cavietzel zakasnio 25 stotinki na drugom mjestu, a trećeplasirani Slovak Matej Prielozny 39 stotinki.

Do pobjede je u superveleslalomu u Copper Mountainu došla i Andrea Komšić (22). Skijašica rodom iz Kiseljaka iza sebe ostavila je Amerikanke Sarah Rowe (+0,25) i Storm Klomhaus (+0,27). Drugu utrku završila je na četvrtom mjestu.

Svjetski kup u muškoj konkurenciji nastavlja se u Beaver Creekusuperveleslalomom (petak), spustom (subota) te veleslalomom (nedjelja), dok djevojke u Lake Louiseu u Kanadi u petak i subotu očekuju spustovi, a u nedjelju superveleslalom.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:50