StoryEditor
policija otvorila istragu

Širi se stranica ‘Hrvatske izdajice‘ koja poziva ‘narod‘ da popiše lica koja treba linčovati. Na popisu cijeli stožer i državni vrh

Piše desk  /  01.12.2021., 17:42h
Učiteljica Bernarda Jug pozvala je građane da ispune bazu podataka imena "Hrvatske izdajice", pišu 24sata. Riječ je o stranici čija je domena registrirana u Rusiji, a kao logo ima omču. Pokrenuta je 19. studenoga ove godine.

Stranica traži da se unose osobni podaci, brojevi telefona, imena osoba koje su u bliskom srodstvu s osobama iz javnog života s navedenog popisa.. 

"Ovdje možete pronaći izjadnike hrvatskog naroda, molimo Vas pretražite ili unesite podatke koji nedostaju, da ih MI, NAROD, možemo pronaći i suditi im po Božjem i Prirodnom zakonu, Hvala vam svima, Slobodnim ljudima. Možete prijaviti imena, adrese (kuće, vikendice, imanja), brojeve telefona, e-mailove, sve što znate ili ste spremni podijeliti sa Hrvatskim Narodom", prenosimo citate u izvornom obliku, bez ispravaka. 

Na popisu se nalazi premijer Andrej Plenković, predsjednik Zoran Milanović, članovi Nacionalnog stožera ministar Vili Beroš, ravnateljica Klinike "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Na popisu je i ministar rada Josip Aladrović te znanstvenici Ivan Đikić i Saša Srića. 

Uz imena su i razlozi zašto su na popisu.  Uz Vilija Beroša i Davora Božinovića stoji da "uspostavlja zdravstvenu diktaturu". Milanović je pak opisan u tablici "Hrvatske izdajice" riječima "Odluči se na koju stranu hoćeš biti", dok pak za premijera piše "Tko putem tiska, radija, televizije, računalog...". 

Isti opis stoji i kod Alemke Markotić i kod Krunoslava Capaka, a to je "propagira strah, cijelo vrijeme laže". 

Dnevnik.ba

17. svibanj 2024 12:08