StoryEditor
akcija dijamant

SIPA uhitila policajca i još tri osobe

Piše Fena/Hina  /  22.04.2022., 09:01h
Uhićene su četiri osobe, od kojih je jedna osoba policijski službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su u okviru u operativne akcije Dijamant, na području Gradiške, Sarajeva i Istočnog Sarajeva, pretresli stambene objekte i pokretne stvari na sedam lokacija.

Otkriveno je i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge speed.

Uhićene su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kaznena djela organizirani kriminal, neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama i zloupotreba službenog položaja ili ovlasti propisana kaznenim zakonom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Iz Tužiteljstva BiH su naveli kako je jedan od članova te skupine bio i djelatni policajac zaposlen u Ravnateljstvu za koordinaciju policijskih tijela, specijaliziranoj agenciji zaduženoj za zaštitu najvažnijih političara, vladinih objekata i diplomatskih predstavništava. Njega terete da je zlorabio ovlasti i informacije koje su mu bile dostupne.

Portal Klix je citirajući neimenovane izvore objavio kako je uhićeni policajac Miloš Nikolić koji je osiguravao ministra za ljudska prava Miloša Lučića.

On je navodno priveden u trenutku kada je pokušao prodati 10 kilograma speeda i to nakon što su ga istražitelji prije toga mjesecima pratili.

Prema ovom izvoru policija u BiH je informacije o Nikolićevom kriminalnom djelovanju dobila nakon što je on drogu pokušao prodati hrvatskim istražiteljima.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:26