StoryEditor

SIP BiH: Od subote se može izvršiti uvid u biračke spiskove

Piše D  /  16.07.2020., 06:07h

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine poziva najširu javnost u Bosni i Hercegovini, prije svega birače i političke subjekte, da u periodu od 18. srpnja do 17. kolovoza izvrše uvid u privremene biračke spiskove i da eventualne primjedbe dostave nadležnom centru za birački spisak, priopćeno je iz SIP-a, prenosi Fena.

Izlaganje privremenih biračkih spiskova na uvid javnosti izuzetno je značajno u segmentu točnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta biračkog spiska.

Realizacija izbornih aktivnosti koje su propisane Izbornim zakonom BiH i Operativnim planom provedbe izbornih radnji dovedena je u pitanje zbog činjenice da novac za organizaciju i provedbu Lokalnih izbora 2020. godine još nije osiguran.

Jedna od aktivnosti čija realizacija je bila onemogućena zbog činjenice da novac za provođenje izbora nisu osigurana jeste tiskanje i izlaganje privremenih biračkih spiskova u periodu od 18. srpnja do 17. kolovoza ove godine.

Zahvaljujući isključivo kontinuiranoj podršci Misije OSCE-a u BiH, završeno je tiskanje privremenih biračkih spiskova i njihovo pakovanje. Distribucija privremenih biračkih spiskova prema gradskim/općinskim izbornim komisijama počinje sutra, 17. srpnja 2020. godine.

Središnje izborno povjerenstvo BiH još jednom poziva nadležne organe vlasti u BiH da osiguraju novac za organizaciju i provedbu Lokalnih izbora u BiH.      

Dnevnik.ba               

05. listopad 2022 23:07