StoryEditor

Selmo Cikotić kandidat SDA za ministra sigurnosti BiH

Piše D  /  12.06.2020., 01:06h

Ovu informaciju potvrdio je Halid Genjac, generalni tajnik SDA.

Kako je pojašnjeno, prijedlog će tijekom dana biti dostavljen Milanu Tegeltiji, predsjedavajućem Vijeća ministara BiH na dalje postupanje u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH. 

Iako se ranije špekuliralo o drugim imenima, SDA je se u posljednji tranutak odlučila za Cikotića koji je kandidaturu i prihvatio.

On je bio četiri godine savjetnik Bakira Izetbegovića u Predsjedništvu BiH.

Od Cikotića se već godinama očekuje da otkrije ili pomogne u procesu otkrivanja istine o zločinima nad bugojanskim Hrvatima za čijim tijelima se i danas traga. Ne samo da Cikotić ničim nije pomogao proces otkrivanja istine nego je u međuvremenu nagrađivan visokim dužnostima, a bošnjački mediji ga predstavljaju kao stručnjaka za NATO. 

Cikotićeva kandidatura za državnog ministra sigurnosti je još jedna u nizu poruka Hrvatima, ali i međunarodnoj zajednici. 

Čovjek koji je ratovao rame uz rame sa pripadnicima odreda El Mudžahid, pretečom današnjeg ISIL-a koji su vršili obredna ubijanja po Bosni i Hercegovini, danas se predstavlja kao NATO zagovornik i osoba koja će brinuti o sigurnosti ove države, piše Pogled.ba

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:37