StoryEditor
politika sarajeva

SDA-ovac Mehmedović providnim pokušajima pokušava unijeti razdor među Hrvatima, evo što traži od Čovića

Piše fena  /  25.06.2022., 18:03h

Nakon brutalnog okršaja Milanovića s Plenkovićem preko Grlić Radmana, bio bi red da Čović javno odabere stranu. Svojim odbijanjem da odabere stranu između Milanovića i Plenkovića, pravi namjernu konfuziju kojom skida svaku odgovornost sa sebe - poručio je zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović naglašava da se Hrvatima u BiH nudi slika prema kojoj su za budućnost Hrvata u BiH odgovorni ili Plenković ili Milanović – dakle, lideri susjedne države. Ili svi osim Čovića.

- To nudi sliku prema kojoj hrvatski vrh donosi odluku o budućnosti BiH i prema kojoj je hrvatski vrh odgovoran za BiH. Hrvatima u BiH je dužan objasniti da li on drži pod ucjenom premijera i predsjednika Hrvatske ili njih dvojica drže pod ucjenom njega - naveo je Mehmedović. 

- Da budem jasan – Čović je od bh. Hrvata napravio ping pong lopticu s kojom igraju Plenković i Milanović. Ali i cijelu BiH. Ni samim Hrvatima nije jasno u kakvu ih je poziciju doveo Čović. Da li u BiH postoje snage koje će to objasniti Hrvatima ali i Hrvatskoj i njenoj javnosti. Bosanski Hrvati su žrtva Čovićeva ponašanja - zaključio je Mehmedović u priopćenju za javnost.

Dnevnik.ba 

19. lipanj 2024 03:10