StoryEditor
težak udarac pregovorima

Saudijski vladar Mohamed Bin Salman dao potporu Palestincima

Piše hina  /  10.10.2023., 16:19h

Saudijski vladar Mohamed Bin Salman rekao je u telefonskom razgovoru palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu da će njegova zemlja i dalje biti "uz palestinski narod kako bi on ostvario svoja legitimna prva na dostojan život", prenosi u utorak BBC.

Palestinskom predsjedniku Bin Salman je poručio i da surađuje sa svim međunarodnim i regionalnim stranama kako bi se spriječilo "širenje" sukoba.

Abas, koji je na čelu pokreta Fatah koji kontrolira Zapadnu obalu, a istodobno je i vođa Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO), i Hamas, koji kontrolira Pojas Gaze, politički su suparnici.

Potpora Saudijske Arabije Palestincima uslijedila je u vrijeme dok se vode trostrani pregovori između Izraela, Saudijske Arabije i Sjedinjenih Država o normalizaciji odnosa između Rijada i Tel Aviva.

 

Težak udarac razgovorima o normalizaciji

Analitičari smatraju da je ovaj eskalirajući sukob zadao težak udarac tim razgovorima o normalizaciji.

Ministarstvo vanjskih poslova Saudijske Arabije pozvalo je u subotu na "trenutačni prekid nasilja između Izraela i Palestinaca", prenijela je državna novinska agencija. 

UN tvrdi da je plan Izraela zabranjen: ‘To je kršenje međunarodnog humanitarnog prava‘

"Pratimo neviđeni razvoj događaja između niza palestinskih frakcija i izraelskih okupacijskih snaga koji je doveo do visoke razine nasilja na brojnim frontama", poručilo je.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 00:58