StoryEditor

Saračevićev sin otkrio kako je doznao za očevu smrt: Još uvijek ne mogu vjerovati

Piše D  /  26.02.2021., 09:02h

Noel Saračević, sin nedavno preminulog hrvatskog rukometaša i trenera Zlatka Saračevića (59), pričao je za mađarski Blikk u kojem je prenio sve svoje teškoće, reakcije i sjećanja tijekom proteklog tjedna, vjerojatno najtežeg u svojem životu.

Mladi 15-godišnji rukometaš je naime, za smrt svojeg oca saznao putem interneta.

- Dobio sam nekoliko poruka sućuti, a nisam imao pojma što se događa. Kako mi je većina poruka stizala iz Hrvatske, otišao sam na internet provjeriti. I tek sam tada doznao da mi je otac umro od srčanog udara. Detalji su bili šokantni, došlo je tako neočekivano, pa i sad ne mogu vjerovati - iskreno će i shvrvano rukometaš koji nastupa za Veszprem KKFT.

- On je živio u Hrvatskoj, a ja u Mađarskoj, ali prije korone svake školske praznike provodio sam s njim. Kad je krenulo zatvaranje i epidemiološke mjere, neko se vrijeme nismo mogli vidjeti, ali razgovarali smo telefonski svaka dva do tri dana - rekao je Noel.

- Uvijek sam ga gledao samo kao oca, a ne kao igrača ili trenera. Nisam imao pojma koliko su ga voljeli i poštovali u Mađarskoj. Težim tome da postanem sjajan čovjek kao što je bio moj tata.

- Redovito smo šetali psa i često bi nas netko zaustavio da porazgovara s tatom. I razgovarali su kao da se poznaju 20 godina. A kad bismo se razišli i ja bih ga pitao tko je to bio, tata često nije imao pojma! Uvijek sam se smijao tome - prisjeća se Noel Saračević.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 16:47