StoryEditor

Sabor danas glasuje o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH

Piše D  /  14.12.2018., 11:12h

Sabor RH će glasovati i o Deklaraciji o položaju Hrvata u BiH i europskom putu BiH oko kojeg, niti nakon jučerašnje sjednice saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske, nema suglasja.

Do kraja dana trebalo bi se tako glasovati o Zakonu o udžbenicima zbog kojeg je iskrilo u vladajućoj koaliciji, a HNS je čak prijetio odlaskom iz Vlade, no nakon što je Vlada prihvatila izmijenjeni amandman Bandićeva kluba o besplatnim udžbenicima za osnovnoškolce, sudbina zakona nije više upitna.

Jučer je, naime, Vlada na telefonskoj sjednici prihvatila amandman Kluba Milana Bandića o besplatnim udžbenicima za sve osnovne škole, ali ga dopunila stavkama kako bi se osigurao održiv i stabilan sustav time što bi financirani udžbenici i drugi materijali bili u vlasništvu škole.

Robert Jankovics iz Bandićeva kluba zahvalio je rekavši kako to čini u ime stotinu tisuća roditelja te naglasio kako se radi o značajnoj demografskoj mjeri.

Vlada nije prihvatila amandman Branka Hrga (HDS) na Zakon o udžbenicima da se tableti ne uvode do šestog razreda, sam Hrg svoj je amandman objasnio činjenicom da djeca ionako previše vremena provode na tabletima i mobitelima te dodao kako će odustati od tog amandmana.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:40