StoryEditor
bivši američki diplomat

Ruski komičari zvali Kissingera, predstavili se kao Zelenski i pitali ga o Sjevernom toku

Piše desk  /  13.07.2023., 11:37h

Dvojac iz Rusije poznat po zbijanju šala na račun poznatih ličnosti zvao je bivšeg američkog državnog tajnika Henryja Kissingera, koji je dvojcu otkrio svoja razmišljanja o sabotaži plinovoda Sjeverni tok u rujnu prošle godine.

Stogodišnji diplomat, koji je bio američki državni tajnik između 1973. i 1977. i bivši američki savjetnik za nacionalnu sigurnost, postao je posljednja osoba koju je prevario par poznat kao Vovan i Lexus, izvijestili su ruski mediji.

Vladimir Kuznjecov i Aleksej Stoljarov u svojoj posljednjoj prevari Kissingeru su se predstavili kao ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. Kissingera su pitali za koga misli da stoji iza sabotaže plinovoda Sjeverni tok koji je transportirao plin između Rusije i Njemačke.

Kissinger: Mislio sam da ste to učinili vi, Ukrajinci

"Iskreno sam mislio da ste to učinili vi, Ukrajinci", rekao im je Kissinger. Jedan od njih potom ga je pitao: "Stvarno? Mislili ste da smo to mi?! Ne, ne, nismo...". Kissinger je zatim odgovorio: "Ali nisam vas krivio", sugerirajući da nije mislio da primjedba posluži i kao kritika. Snimka nije neovisno potvrđena.

Podsjetimo, nakon eksplozije Sjevernog toka neki su nagađali da iza napada stoji SAD. Drugi su upirali prstom u Rusiju, dok je Ukrajina demantirala da je umiješana.

29. travanj 2024 22:21