StoryEditor

Ruski heroj: Član posade umro spašavajući putnike zrakoplova

Piše D  /  06.05.2019., 10:05h

Član posade ruskog zrakoplova Maksim Moiseev poginuo je u nesreći spašavajući putnike. Avion tvrtke Aeroflot dvaput se odbio od piste pokušvajući sletjeti.

Superjet sa 78 putnika na letu SU1492 za Murmansk potom se opet diže nakon dva snažna udara o pistu, lebdi nekoliko metara iznad tla, još jednom snažno zapinje nosom, a onda repom. Zapalili su se motori i stražnji kraj zrakoplova se u sekundi pretvorio u plamenu buktinju.

Od 78 putnika i članova posade preživjelo je njih 37, poginulo je 40 putnika i jedan član posade. Pilot je preživio. U nesreći je ozlijeđeno 32 ljudi,, pet ih je u moskovskoj bolnici. 

Poginuli član posade Moiseev spašavao je putnike u evakuaciji koja je trajala 55 sekundi. Poginuo je pokušavajući otvoriti vrata na repu aviona koja je zahvatila vatra, prenosi Tass.

- Putnici su evakuirani uz pomoć izlaza za hitne slučajeve. Član posade Maksim Moiseec sjedio je s putnicima na repu aviona. Pokušavao je otvoriti najbliža vrata i spasiti putnike iz vatre koja se približavala. Nije uspio pa je pomagao putnicima da napuste avion - rekao je izvor.

Strašne snimke putnika koji su preživjeli objavljene su kasno sinoć na društvenim mrežama. U zrakoplovu je panika, čuje se vriska, kroz prozor se vidi otvoreni plamen na motorima nakon udara o tlo, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 22:31