StoryEditor
rat u ukrajini

Ruski diplomat: "Čak su i zapadni mediji priznali da su civile u Buči ubili Ukrajinci"

Piše desk  /  23.05.2022., 21:39h

Zapadni mediji su bili prisiljeni priznati da su mnogi stanovnici ukrajinske Buče poginuli od topničke vatre Oružanih snaga Ukrajine, rekao je na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim narodima Vasilij Nebenzia.

"Eklatantan primjer je incident s pogibijom civila u Buči, koji su propagirali zapadni mediji po nalogu svojih vlada, a za to je okrivljena ruska vojska. Sve objektivne činjenice i svi dokazi su zataškani. Umjesto toga, promovirani su laži”, rekao je Nebenzia, prenosi ruska državna agencija RIA Novosti.

"Pod pritiskom činjenica, čak su i zapadni mediji na kraju bili prisiljeni priznati da su mnogi civili u Buči umrli ne od prostrelnih rana, kako tvrdi Ukrajina, već od artiljerijskih granata zastarjelog tipa, koje su koristile Oružane snage Ukrajine tijekom bombardiranja ovog grada", rekao je.

Rusko ministarstvo: Nitko nije ubijen dok smo bili tamo

Rusko Ministarstvo obrane sve fotografije i snimke zločina u Buči je proglasilo montažama i provokacijama. Tvrdili su da u Buči za vrijeme ruske okupacije nije stradao niti jedan stanovnik.

Ruski mediji su nakon pojave prvih fotografija i snimki tvrdili da su snimke leševa na ulici lažirane i da se mrtva tijela ustaju i miču rukama.

Ukrajina je objavila da je u masovnim grobnicama i izvan njih pronađeno više od tisuću mrtvih tijela. Nekima su bile vezane ruke.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:33