StoryEditor
rat u ukrajini

Rusija: Europa se mora otrijezniti od američkog burbona; nije istina da smo pristali na ukrajinske zahtjeve

Piše desk  /  03.04.2022., 10:59h
Rusko ministarstvo obrane sada kaže da su njegove snage uništile rafineriju nafte i tri skladišta goriva s visokopreciznim morskim i zračnim projektilima u regiji Odesa, javlja agencija Interfax

Kličko: Ovo je genocid

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko je ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegove trupe optužio za počinjenje genocida.

"Ono što se dogodilo u Buči o drugim predgrađima Kijeva može se samo opisati kao genocid. To je brutalni ratni zločin za koji je odgovoran Putin", rekao je Kličko.

"Odmah uvedite embargo na naftu i plin iz Rusije", zatražio je.

Peskov: Europljani se moraju otrijezniti od američkog burbona

"Kada se Europljani otrijezne od američkog burbona, doći će vrijeme da se preispitaju odnosi s Rusijom i uđe u stanje dijaloga", rekao je Putinov glasnogovornik Peskov.

Ukrajina je optimistična da će pobijediti u ratu, kaže britanski ministar

Ukrajinski dužnosnici su "optimistični" da mogu pobijediti u ratu, rekao je britanski ministar prometa Grant Shapps.

Rusija potvrdila napad na Odesu

Rusko ministarstvo obrane sada kaže da su njegove snage uništile rafineriju nafte i tri skladišta goriva s visokopreciznim morskim i zračnim projektilima u regiji Odesa, javlja agencija Interfax. Rečeno je da Ukrajina koristi objekte za opskrbu svojih vojnika u blizini grada Mikolajiva.

Rusija: Nije istina da smo pristali na ukrajinske zahtjeve

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski rekao je da ruska pozicija o Krimu i Donbasu ostaje nepromijenjena i da mirovni pregovori nisu dovoljno napredovali za sastanak Zelenskog i Putina.

Čini se da komentari Medinskog pobijaju ranija izvješća u kojima se sugerira da je Moskva "verbalno" pristala na ključne ukrajinske prijedloge.

Ukrajinski pregovarač David Arakhamia rekao je medijima jučer da je Rusija "dala službeni odgovor na sve stavove, a to je da prihvaća ukrajinski stav, osim po pitanju Krima (koji je Rusiji pripojen 2014.)".

U postu na Telegramu Medinski je napisao: "Nacrt sporazuma nije spreman za podnošenje na sastanak na vrhu. Ponavljam uvijek iznova: pozicija Rusije o Krimu i Donbasu ostaje NEIZMIJENJENA".

Dnevnik.ba

10. svibanj 2024 08:59