StoryEditor

Rođena prerano: Oživljavali su bebu na letu od Krka do Rijeke

Piše D  /  03.04.2018., 12:04h

Tijekom produženog vikenda, od 31. ožujka do 3. travnja 2018. godine, posade transportnih i višenamjenskih helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva prevezle su s hrvatskih otoka sedam pacijenata čije su zdravstvene indikacije zahtijevale hitni zračni medicinski prijevoz, priopćilo je Ministarstvo obrane, piše 24.sata.

U subotu, 31. ožujka, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Firule u Splitu. Na Uskrs, 1. travnja, dva su pacijenta prevezena s otoka Raba te jedan s otoka Lošinja do helidroma Delta u Rijeci.

Na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja, jedan je pacijent prevezen s otoka Hvara do KBC-a Split.

- Također, u ranim jutarnjim satima 3. travnja s otoka Krka do helidroma Delta u Rijeci prevezen je prijevremeno rođen dječak u pratnji majke. Medicinski tim uspješno je reanimirao nedonošče tijekom trajanja leta do riječkog helidroma, gdje ga je preuzeo tim Hitne medicine - objavio je MORH.

Kako navode, od početka 2018. godine eskadrila višenamjenskih helikoptera 91. zrakoplovne baze koja stacionira na Krku i eskadrila transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze iz Divulja prevezle su ukupno 137 pacijenata i 100 pratitelja, izvršivši nešto više od 137 sati naleta.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:48