StoryEditor

REZULTAT NEFORMIRANJA VLASTI: Blokirano 928 milijuna KM za gradnju 41 kilometar autoputa

Piše D  /  05.09.2019., 08:09h

Direktor Javnog poduzeća Autoceste FBiH Adnan Terzić poslao je dopis Parlamentarnoj skupštini BiH u kojoj navodi da je trenutno blokirano 325 milijuna eura (635 milijuna KM) predviđenih za izgradnju novih 35 kilometara Autoputa na Koridoru 5C, saznaje Klix.ba.

Također, Terzić navodi da je blokirano i 150 milijuna eura (293 milijuna KM) za izgradnju novih šest kilometara Autoputa na Koridor 5C u RS, dionica Rudanka - Putnikovo brdo, uključujući tunel na ovom lokalitetu.

Riječ je, dakle o ukupno blokiranih 928 milijuna KM za gradnju 41 kilometar Autoputa na Koridoru 5C.

Kako je naveo Terzić, bez suglasnosti Parlamentarne skupštine BiH, koja već duže ne zasjeda, ugovori o zajmu ne mogu biti ratificirani, a sredstva kredita ne mogu biti operativna.

Dodaje se da je Predsjedništvo BiH uradilo svoj dio posla i ove ugovore poslao Parlamentu.

Direktor Autocesta FBiH naveo je da je BiH u posljednje vrijeme potpisala niz međunarodnih ugovora i to za financiranje poddionice Vranduk - Ponirak u vrijednosti od 49 milijuna eura, zatim za dionice Paprikuša - Nemila, poddionice Tunel Ivan, te poddionice Mostar jug - tunel Kvanj, ukupne vrijednosti od 180 milijuna eura.

Svi ovi ugovori su na čekanju, jednako kao i ugovori za financiranje izgradnje poddionice Nemila - Vranduk i Nemila - Donja Gračanica, koje koštaju 26 milijuna eura.

Također, blokirana su i sredstva od 60 milijuna eura za izgradnju poddionice Putnikovo brdo - Medakovo.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 20:50