StoryEditor
na poziv ureda predsjednika

"Recipročna mjera": Milanovićev savjetnik razgovarao s austrijskim veleposlanikom nakon izjava o koroni

Piše desk  /  23.11.2021., 07:38h
Savjetnik Predsjednika Republike Hrvatske za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić razgovarao je jučer s Josefom Markusom Wuketichem

Nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović u Našicama jučer najavio kao će njegov Ured pozvati na razgovor austrijskog veleposlanika zbog zabrinutosti za "temeljne ljudske slobode", Večernji list javlja da se to i dogodilo.

Kako je potvrdio glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić razgovarao je jučer s Josefom Markusom Wuketichem, austrijskim veleposlanikom u Republici Hrvatskoj.

Očiti je ovo odgovor Milanovića na potez iz Beča gdje su, zbog njegove izjave da ga austrijske mjere protiv korone podsjećaju na fašizam, na razgovor pozvali hrvatskog veleposlanika u Austriji.

Dodajmo i to da je austrijski veleposlanik u Hrvatskoj, Josef Markus Wuketich, potvrdio za Večernji list da je razgovarao sa savjetnikom predsjednika Milanovića, no detalje o tome nije želio otkriti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 14:55