StoryEditor
džaferović u vukovaru

Reakcija hrvatskih logoraša Hercegovine: Koliko licemjerni trebate biti?

Piše Desk  /  19.11.2021., 07:35h
Nakon 30 godina od početka Domovinskog rata u Bosni i Hercegovini svakodnevno smo svjedoci da u mnogim glavama, niti danas nije sazrela ideja pomirenja i zajedničkog života svih naroda koji čine temelj i državotvornost zajedničke nam Bosne i Hercegovine.

Ne možemo i NEĆEMO ostati nijemi, na neistine i vrijeđanje žrtve hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, koje je tijekom obilježavanja obljetnice 4.Korpusa Armije BiH u Jablanici izrekao Šefik Džaferović jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva BiH, koji je kazao „da tamo gdje je bila Armija BiH poštovana su ljudska prava svih ljudi, očuvani su kulturno-historijski, vjerski objekti i spomenici...“ pa nadalje kako „iza Armije BiH nisu ostale masovne grobnice i logori...“  

Koliko licemjerni trebate biti? - da dođete u Jablanicu gdje je 1993. godine od strane Ratnog predsjedništva u Muzeju „narodno-oslobodilačke borbe“ osnovan logor za Hrvate kroz koji je prošlo preko 600 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane, civila i djece, gdje su na najsuroviji način kršene Ženevske konvencije i gažena sva ljudska prava što je potvrđeno pravomoćnim sudskim presudama Suda Bosne i Hercegovine.

Logor „Muzej“ samo je jedan od najzloglasnijih koncentracijskih logora za Hrvate od ukupno 331 registriranog logora i mjesta zatočenja ABiH tijekom Domovinskog rata u BiH, uz Muzičku školu u Zenici, KPD Zenica, Silos u Tarčinu, Stadion Iskre u Bugojnu, Mehurići u Travniku, Musala u Konjicu, Motel u Rostovu, IV. Osnovna škola u Mostaru, Kaćuni Silos u Busovači, Crna kuća u Vitezu i mnoga druga mjesta gdje je prolivena hrvatska krv u Bosni i Hercegovini.

Koliko licemjerni trebate biti ? -  proći pored Grabovice jedne od najvećih rana i žrtve hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, ne pokloniti se nevinim žrtvama, nego govoriti da Armija BiH nije činila masovne zločine. (U noći sa 8. na 9.9.1993.godine ubijene 33 nevine hrvatske žrtve).

Koliko licemjerni trebate biti ? – proći pored Drežnice gdje su u katoličkoj Crkvi zatočeni hrvatski logoraši surovo mučeni i nečovječno ponižavani !

Koliko licemjerni trebate biti ? – pa nakon svega, otići u Vukovar i pokloniti se hrvatskim žrtvama, a dan prije beskrupulozno negirati zločine nad hrvatskim narodom u Bosni i Hercegovini i negirati pravomoćne presude Sudova u Bosni i Hercegovini !

Koliko licemjerni trebate biti ? – i deklerativno pružati podršku Savezu logoraša u Bosni i Hercegovini  (26.7. 2021.godine) , a godinama ne učiniti ništa, niti na jednoj razini vlasti, za poboljšanje zakonskog položaja logoraške populacije !

Savez logoraša Bosne i Hercegovine u svom priopćenju od 11.7.2021.godine dobro je detektirao da i danas nakon nepunih 30 godina i poslije utvrđenih nepobitnih činjenica, još postoje pojedinci, pa čak i na visokim funkcijama, koji su spremni da negiraju dokaze i očigledne izgubljene ljudske živote.

Zbog svih pojedinaca koji ne priznaju očiglednu istinu, koji lažima i minimiziranjem žrtava na bilo kojoj strani, nastoje podizati nacionalne tenzije i tako podizati vlastiti rejting, a istovremeno narušavaju zajednički život, svakodnevnu i dobru suradnju svih naroda u Hercegovini,  poručujemo, „Nemojte dolaziti“, poslušajte ljude iz vlastitog naroda,  ostajte čuvati šefovu stolicu, poručuju u svome priopćenju logoraši Hercegovine.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 17:22