Varaždin, 06.08.2022 - Dvanaest osoba je poginulo, više od 40 je ranjenih, u prometnoj nesreći koja se oko 5,40 sati dogodila na autocesti A4 u smjeru Zagreba, izjavio je na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.DAMIR SENČAR - Hina
StoryEditor
Damir Poljak

Ravnatelj OB Varaždin: Četvero ozlijeđenih otišlo u Poljsku, od sedmero preostalih dvoje i dalje kritično

Piše hina  /  07.08.2022., 10:56h

Četiri pacijentice zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja, ozlijeđene u subotu kad je poljski autobus sletio s autoceste A4, noćas su prevezene u Poljsku, potvrdio je u nedjelju ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak te dodao kako i dalje brinu za sedam ozlijeđenih.

„Jučer smo tijekom dana hospitalizirali 11 pacijenata. Četiri pacijentice su bile zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja i one su otpuštene i nadam se da su sretno stigle u Poljsku“, kazao je Poljak.

Od sedmero preostalih pacijenata u varaždinskoj bolnici, dvoje je i dalje kritično.

„Četvero pacijenata je u jedinici intenzivnog liječenja, od toga dvoje kritično. Jedan pacijent je iz jedinice intenzivnog liječenja premješten na odjel traumatologije“, dodao je ravnatelj varaždinske bolnice.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći poljskog autobusa, rođene od 1956. do 1975.

„Otpuštene pacijentice su rođene 1958., 1982., 1986. i 1988. godine“, rekao je Poljak.

U subotnjoj prometnoj nesreći 12 je osoba izgubilo život, a 32 su ozlijeđene. Varaždinski župan Anđelko Stričak kazao je kako su svoje državljane u Općoj bolnici Varaždin u subotu obišli poljski ministar zdravstva Adam Niedzielski i zamjenik ministar vanjskih poslova Marcin Przydacz.

„Nakon razgovora s ozlijeđenima, izrazili su zadovoljstvo postupanjem naših žurnih službi, a isto tako i s pomoći koju su dobili ovdje u Općoj bolnici Varaždin“, rekao je Stričak te potvrdio da su četiri pacijentice noćas prebačene u Poljsku nakon dogovora predstavnika poljskog i hrvatskog ministarstva zdravstva.

Dnevnik.ba

18. veljača 2024 06:00