StoryEditor

Ratni zločinac Hanefija Prijić Paraga pušten na slobodu

Piše D  /  30.08.2018., 03:08h

Hanefija Prijić Paraga, bivši zapovjednik Trećeg bataljona 317. slavne brdske brigade tzv. Armije RBiH iz Gornjeg Vakufa, koji je ponovo preksinoć uhićen na Sarajevskom aerodromu, prema potjernici Suda u Mostaru, danas je pušten iz pritvora. 

To je danas za Avaz potvrdio i Paragin odvjetnik Almin Dautbegović.

On je rekao kako je Općinski sud u Mostaru, koji je ranije donio rješenje, isto i ukinuo i odlučio Paragu pustiti na slobodu.

Prijić je danas iz Sarajeva, nakon uhićenja na Aerodromu, prebačen u nadležnosti Suda u Mostaru, koji ga je tražio zbog procesa iz 2015. godine kojim se tereti za krivotvorenje dokumenata.

Prijić je tako, nakon što je kročio na tlo BiH, a nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji, bio ponovo u pritvoru.

No, trakavica je razriješena i Paraga će izaći na slobodu, nakon tri godine provedene u zatvorima u Njemačkoj i Italiji.

On je osuđen, podsjećamo, u ožujku 2017. godine na doživotni zatvor u Italiji zbog zapovjedne odgovornosti za ubojstvo talijanskih humanitaraca u svibnju 1993. godine na planini Radovan, iako je u BiH odležao kaznu od 13,4 godine zatvora. 

Nakon što je utvrđeno da je u Bosni i Hercegovini već odslužio kaznu, Prijić je prijevremeno pušten iz talijanskog zatvora.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:28