StoryEditor
član mosta

Raspudić: "Odavno govorimo da Ustavni sud treba ukinuti. Očito je da DP ide s HDZ-om"

Piše desk  /  20.04.2024., 14:14h

Mostov Nino Raspudić u izjavi u suboti komentirao je upozorenje Ustavnog suda predsjedniku Zoranu Milanoviću.

"Nikakvo uporište nema za to u Ustavu i zakonu", započeo je Raspudić pa nastavio:

"To je parapolitičko tijelo isluženih HDZ-ovih kadrova, dijelom SDP-ovih. To je skandalozno, to je najsramotnija institucija u Hrvatskoj i mi odavno govorimo da bi ih trebalo ukinuti i prebaciti ovlasti na Vrhovni sud."

Osvrnuo se i na fotografiju koju je podijelio Milanović na kojoj se vidi predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović za stolom s Olegom Butkovićem i Brankom Bačićem.

"To je žalosno, to su važni politički akteri koji su imali istaknuti ulogu u kampanji, Butković, a onda u jednoj ležernoj ljetnoj atmosferi ga vidimo s predsjednikom tog istog Ustavnog suda. Pa nije to ništa novo, pa u ovom parku živi blizu, viđam ih po noći kako se smucaju u trenirkama, u nekim čudnim razgovorima. Znamo mi što je Ustavni sud i zašto ih treba raspustiti", poručio je Raspudić.

Osvrnuo se i na rezultate parlamentarnih izbora i moguće koalicije. "Most neće iznevjeriti ono što je govorio prije izbora, HDZ treba u oporbu, zajednički nazivnik je antikorupcija."

"Očito je da DP ide s HDZ-om i da je sva domoljubna kritika Plenkovića i HDZ-a bila predstava za sitnu domoljubnu raju", dodao je.

Dnevnik.ba

01. svibanj 2024 05:40