StoryEditor
poznata i visina duga

Radimiru Čačiću prijeti ovrha, nije platio posljednjih sedam računa za grijanje: "Neka mi to ostane najveći krimen u životu"

Piše desk  /  02.11.2022., 14:13h

Javna bilježnica Zvjezdana Rauš Klier donijela je rješenje da ovrši Radimira Čačića zbog dospjelih potraživanja prema izvatku iz poslovnih knjiga HEP Toplinarstva iz kojeg se vidi da čelnik Reformista ima dug za grijanje. Riječ je o tražbini od ukupno 2865 kuna, budući da nije plaćeno sedam računa iz prošle i početka ove godine za grijanje njegovog zagrebačkog stana.

Čačić, prema javnobilježničkom rješenju, treba u roku od osam dana od dana njegove dostave ovrhovoditelju namiri tražbinu iz prijedloga za ovrhu zajedno s odmjerenim troškovima od 650 kuna ili javnom bilježniku podnijeti prigovor protiv rješenja o ovrsi s obrazloženjem o kojem će odlučiti sud. Dok većina građana kasni s plaćanjima računa zbog sve većeg raskoraka između prihoda i rashoda, to zacijelo nije ovdje slučaj jer je Čačić jedan od najimućnijih političara. Uz stan u Zagrebu od 41 kvadrat, čija je vrijednost prije nekoliko godina procijenjena na 280 tisuća kuna, posjeduje apartman u Kranjskoj gori, a sa suprugom dijeli vlasništvo nad dvije kuće u Dubrovniku: jedne od 120 kvadrata, vrijedne 1,8 milijuna kuna, te druge od 70 kvadrata, vrijedne 600 tisuća kuna. Prema imovinskoj kartici koju je zadnju podnio kao dužnosnik, supruga je i suvlasnica kuće u Varaždinu vrijedne 1,9 milijuna kuna te je vlasnica stana, također u Varaždinu, koji je vrijedan 280 tisuća kuna, pišu Varaždinske vijesti

Čačić je vlasnik i građevinskog zemljišta u zagrebačkim Šestinama, koje je procijenjeno na 1,2 milijuna kuna, vikendice u Jakopovcu, suvlasnik njive u mjestu Dubrovčak Desni… Ima i značajnu ušteđevinu te udjele u Atlantskoj plovidbi, Zagrebačkoj banci, ZB investu, Erste Adriatic Equity…

Imovina predsjednika Narodne stranke - reformisti računa se u milijunima kuna pa je neplaćanje računa za grijanje posljedica svega samo ne neimaštine.  Da je tako, potvrđuje i Čačićeva izjava.

"Iskreno, nemam pojma, ali je moguće da su me ovršili. Vjerojatno jesu i to je sada podmireno. Ne bi bilo prvi put da nisam platio poneki račun za taj stan jer u njemu ne živim... Znači, našli su mi dramatičan slučaj, nisam platio grijanje. Neka mi to ostane najveći krimen u životu i bit će dobro", rekao je za Čačić za Novi list, dodajući da je za to što je njegovo neplaćanje računa dospjelo u medije zaslužan netko od njegovih političkih suparnika, napominjući da misli kako Anđelko Stričak više ne želi biti varaždinski župan, već bi natrag u Sabor, ali mu stranka ne dopušta da podnese ostavku.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 14:03