StoryEditor

Rade Šerbedžija: ‘Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu‘

Piše D  /  14.10.2018., 02:10h

Dvije i pol godine, otkako se Milena razboljela, svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo, ispričao je za 24sata Rade Šerbedžija (72).

Glumac je otkrio da ga je jako pogodila vijest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslavenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

- Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a prije svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vijest me zaista pogodila, nedostajat će mi - rekao je Šerbedžija.Pula: Otvorena izložba fotografija o Mileni Dravić | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

FOTO: Duško Marušić/Pixsell

Glumac je svojoj, kako sam kaže, cjeloživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njezinoj monografiji.

- Milena je bila filmski aktivist, uvijek na svome zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvijek na strani slabih i nesretnih. Uvijek protiv nepravde i uvijek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takove. Kao prava heroina znala je uvijek stati na stranu svog naroda i svoje publike - ustvrdio je Rade kako će se prisjećati glumačke dive.

Milena je, kaže, željela zagrliti cijeli svijet jer se samo tako osjećala sretnom.

- Blagost naše Milene dolazila je od njezine djetinje zaigranosti životom. Uvijek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.Pula: Otvorena izložba fotografija o Mileni Dravić | Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

FOTO: Duško Marušić/Pixsell

Milenu, uvjeren je, nikada nećemo zaboraviti.

- Njezino filmsko lice treperi u našim sjećanjima. I kada zatvorimo oči, tisuće malih celuloidnih kvadratića namiguje njezinim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je vječni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 02:25