StoryEditor
Vladimir Solovjev

Putinov propagandist: "Zapad se sprema za rat s Rusijom"

Piše desk  /  19.12.2023., 09:44h

Propagandist Kremlja Vladimir Solovjev rekao je da suradnja članica NATO-a pokazuje da se Zapad sprema za rat s Rusijom. Njegovi komentari uslijedili su nakon reakcije ruskog predsjednika Vladimira Putina na tvrdnju američkog predsjednika Joea Bidena da će Rusija, ako pobijedi Ukrajinu, napasti članicu saveza.

Putin je državnoj televiziji u nedjelju rekao da Moskva nema "nikakav geopolitički interes, ni ekonomski, ni politički, ni vojni, boriti se sa zemljama NATO-a", dodavši da je takva perspektiva "potpuna besmislica i da predsjednik Biden to razumije".

"Ali NATO se želi boriti s Rusijom. Litva i Estonija su potpisale plan suradnje do 2028., a američka proturaketna obrambena baza postala je operativna u Poljskoj, 209 kilometara od Kalinjingrada", tvrdi Solovjev.

"Pokušavaju li nas zadirkivati", rekao je gledateljima u snimci koju je na X-u podijelio ukrajinski savjetnik za unutarnje poslove Anton Geraščenko. "Iako je Putin 156. put jasno objasnio da nećemo ratovati s NATO-om... nećemo više biti naivni. Više ne vjerujemo Zapadu, nikome", rekao je na kanalu Rusija 1. "Razumijemo koji je njihov pravi smisao, uništenje ruske države. Više ne vjerujemo uvjeravanjima njihovih političara. Vidimo kako se Zapad očito priprema za veliki rat s Rusijom", dodao je.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:49