StoryEditor
kazanj

Putin uručio Dodiku orden za veliki doprinos razvoju suradnje Rusije i BiH: "Hvala što podržavate Rusiju"

Piše desk  /  21.02.2024., 15:59h

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin uručio je danas u Kazanju Orden Aleksandra Nevskog predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je odlikovan za veliki doprinos razvijanju suradnje Rusije i BiH i jačanju partnerstva s Republikom Srpskom.

- Za veliki doprinos razvoju suradnje Rusije i BiH, jačanju partnerstva s Republikom Srpskom, odlikovati ordenom Aleksandra Nevskog Milorada Dodika – predsjednika Republike Srpske - navodi se u ukazu koji je ranije potpisao ruski šef države, prenosi RTRS.

 

Putin: Hvala što podržavate Rusiju

Republika Srpska je naš prijatelj, hvala što podržavate Rusiju. Suradnja Rusije s Republikom Srpskom vezana je za različite pravce, istaknuo je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin poslije sastanka s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

- Znamo da situacija u Srpskoj nije jednostavna, i spremni smo da razgovaramo o tom pitanju. Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose s Rusijom. Radit ćemo još više na našim dobrim odnosima i uvijek ste dobrodošli u Rusku Federaciju - poručio je Putin.

 Putin se zahvalio Dodiku što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje "Igara budućnosti".

- Iskreno da vam kažem ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju "Igre budućnosti" su lijep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske - rekao je Putin.

Putin je dodao da će i ova posjeta delegacije Srpske i Dodika dati doprinos međusobnoj suradnji.

- I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima - dodao je Putin.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:09