StoryEditor
MOSKVA

Putin će danas primiti Dodika koji sastanak čeka u izolaciji

Piše desk  /  20.09.2022., 07:19h

Do današnjeg sastanka s Putinom, Milorad Dodik će biti u potpunoj izolaciji nakon što je sinoć cijela delegacija testirana na prisustvo korona virusa

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik sastat će se danas u poslijepodnevnim satima s predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom u rezidenciji u moskovskom Kremlju.

Dodik je ranije na društvenim mrežama najavio kako će ovo biti prilika da s ruskim kolegom razmijeni mišljenja o svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima, kao i o dugoročnoj energetskoj stabilnosti.

Jedna od tema bit će izgradnja plinovoda, koji je Rusija ranije odobrila, i koji bi trebao osigurati stabilno snabdijevanje energijom.

"Ovo vrijeme traži ozbiljan pristup, a ne avanturističke odluke i zato ćemo raditi ono što je najbolje za sve naše ljude, a to su dijalog i suradnja sa svima", kazao je Dodik.

Tražit ću od predsjednika Putina i da Rusija podrži produžetak misije Althea u Bosni i Hercegovini na sjednici Vijeća sigurnosti UN u studenom, rekao je član Predsjedništva BiH.

Do današnjeg sastanka s Putinom, Milorad Dodik će biti u potpunoj izolaciji nakon što je sinoć cijela delegacija testirana na prisustvo korona virusa, prenosi BHRT.

Prethodni sastanak Putina s Dodikom bio je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu u lipnju.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 15:18