StoryEditor

Protiv ubojice iz Splita ranije podignuto više kaznenih prijava

Piše D  /  12.01.2020., 01:01h

Ubijeni su Marino Paić, Marin Boban i Jurica Torlak. Paić i Boban preminuli su na licu mjesta, dok je Torlak preminuo navečer u bolnici. Paić i Torlak su stari poznanici policije. Za njihovo ubojstvo osumnjičen je Filip Zavadlav koji je inače pomorac. Zavadlav je navodno ubio trojicu muškaraca jer su mu maltretirali brata. U svom pohodu koristio je kalašnjikov.

Policija je danas na press-konferenciji kazala kako su ukupno privedene četiri osobe, uz osumnjičenog još tri osobe koje se ne dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela, ali imaju saznanja o tome što se događalo.

Kazali su kako sve osobe koje se spominju u slučaju imaju na desetke prekršajnih i kaznenih prijava.

"Sve osobe koje se dovode u vezu sa slučajem su od strane policije već gonjene za brojna prekršajna i kaznena djela na više osnova. I za nasilje, i za drogu, i za prijetnje, ali nije bilo međusobnih prijava prijetnji. Dakle, nije bilo prijava da bi počinitelj prijetio ubijenima ili ubijeni počinitelju", rekli su na press-konferenciji.

Počinitelj je imao više kaznenih prijava

O kaznenim prijavama koje je imao počinitelj na press-konferenciji je rečeno jedino da nisu bile vezane uz drogu. Za što je točno bio kazneno prijavljivan, o tome nisu željeli govoriti.

Zbog istraživanja koje je u tijeku, iz policije nisu željeli govoriti o detaljima. Prema neslužbenim informacijama koje je objavio Index.hr, počinitelja je policija ranije evidentirala kao počinitelja kaznenih djela prijetnje, imovinskih kaznenih djela te nasilja u obitelji, ali i kao žrtvu.

Novinare je zanimalo i kako je moguće da su sve te osobe s toliko kaznenih prijava bile na slobodi. Iz policije kažu da su poduzimali sve mjere koje zakonski mogu poduzimati te da su ih u više navrata pretraživali, i osobno i njihove domove..

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:27