StoryEditor

Prosinečki progovorio o zdravstvenom stanju i otkrio: Otvorila mi se rana...

Piše D  /  12.02.2019., 11:02h

Robi je opet onaj stari. Nakon dviju nedavnih operacija izgleda svježije. Smršavio je, kako sam kaže, desetak kilograma, piše Večernji.ba

Energiju uoči povratka nogometnim obvezama s reprezentacijom Bosne i Hercegovine Prosinečki akumulira u padel centru na Zagrebačkom velesajmu.

Krug najbližih prijatelja i neizostavne partije bele. 

U takvom se okruženju Žuti uvijek najbolje osjećao. U ekipi je sada najčešće i Zvonimir Boban. Nekoć su se na terenu slagali zatvorenih očiju...

Kako se Prosinečki u beli slaže s legendarnim kapetanom vatrenih?

– Dobar je, odličan... Voli to. Dođe nekoliko dana i družimo se stalno – počeo je Prosinečki.

Prisjetite li se malo igračkog doba?

Slabo razgovaramo o nogometu. Kada se igra bela, nema priče o nogometu...

Je li Zvone podijelio dojmove o poslu u Fifi, svjetskoj krovnoj nogometnoj organizaciji?

– To je ozbiljan posao. On je drugi čovjek Fife. Nakon svih problema u kojima se Fifa nalazila, sada se stvari mijenjaju nabolje. Posebice nakon SP-a u Rusiji za koji kažu da je bio najbolji do sada, posebice otkako su Gianni Infantino i Zvone na vrhu.

Koliko je to velika stvar za nas?

– Ma za nas... Mi sve podcjenjujemo pa tako i to. Naravno da je važno. To je velika stvar za nas. Mi to ni ne razumijemo. To su nevjerojatne i velike stvari, da netko s ovih prostora bude na tako ozbiljnoj i odgovornoj funkciji. Ne samo Zvone, nego i Aleksander Čeferin na čelu Uefe ili Davor Šuker u Izvršnom odboru iste organizacije... – naglasio je Prosinečki.

Objasnio je kakve je zdravstvene probleme imao.

– Puklo mi je debelo crijevo i onda sam morao na operaciju. Važno je da sam došao na vrijeme. Imao sam dvije operacije. Rana mi se otvorila. Kad si u bolnici, razmišljaš samo da izađeš. Sada funkcioniram normalno. Sve je super.

Koliko će trajati taj proces oporavka?

– Ja već sada normalno funkcioniram. Normalno jedem i nema posebnog režima. Imam još jednu rutinsku operaciju, laganu. Ali to ću obaviti poslije reprezentativnih obveza krajem trećeg mjeseca nakon Armenije i Grčke. Robi je oduvijek imao dva zaštitna znaka. Jedan je bio rolanje i kontrola lopte “kao u švicarskoj banci”, a drugi, naravno – crveni Marlboro! Od ovog drugog još nije odustao.

Zar ni liječnici u Sarajevu nisu sugerirali da se ostavi cigareta? – našalio sam se s Robijem.

– Ma zašto? Kakve to veze ima s debelim crijevom? – odgovorio je protupitanjem.
OSTATAK INTERVJUA PROČITAJTE NA VEČERNJI.BA

Dnevnik.ba

 

29. travanj 2024 01:03