StoryEditor
Mostar

Promocija domoljubno-duhovnog albuma ‘Pjesme o ljubavi‘ Lucije Zovko

Piše fena  /  03.05.2022., 15:01h
Lucija Zovko predstavlja svoj prvi samostalni album pod nazivom "Pjesme o ljubavi" u petak, 6. svibnja, u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru s početkom u 20 sati.

"Pjesme o ljubavi" svjetlo dana ugledale su prije dvije godine kada je album izdala kuća "Laudato" iz Zagreba, a ovo je njegovo prvo predstavljanje, priopćeno je iz Vicepostulature Široki Brijeg.

Novi album obuhvaća deset domoljubno-duhovnih pjesama, te se na njemu nalazi i "Pjesma o ljubavi" posvećena hercegovačkim fratrima, koja je 2016. godine nagrađena na natječaju u sklopu Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca što ih svake godine priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva "fra Leo Petrović i 65 subraće" pod vodstvom fra Miljenka Stojića.

Pjesma "Pozdrav Majci", koju izvodi s klapom Bratovština, proglašena je Duhovnom pjesmom godine na radiopostaji "Mir" Međugorje te najizvođenijom marijanskom pjesmom na Laudato televiziji 2021. godine.

Autor stihova i glazbe je Lucijin suprug Stanko Zovko, studijske aranžmane potpisuju Josip Vukoja, Saša Miočić i Gabrijel Prusina, a glazbeni producent albuma je Franjo Kraljević.

Lucija će nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i njihovog rock sastava, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze. Gost koncerta je klapa Bratovština.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 21:31