StoryEditor

Projekt podrške lokalnog razvoja Livna i Bosanskog Grahova

Piše D  /  08.02.2019., 05:02h

Na području grada Livna i općine Bosansko Grahovo provodit će se projekt pod nazivom "Podrška pripremi planiranja lokalnog razvoja vođenog zajednicom i implementacija pilot projekta".

U sklopu ovog projekta objavljen je javni poziv za dostavljanje prijedloga za financiranje projekta kroz mala ulaganja u cilju jačanja kvalitete života u ruralnim sredinama na području navedenog grada i općine, na koji se mogu prijaviti Grad Livno, Općina Bosansko Grahovo, lokalne javne institucije (škole, vrtići, itd.), udruge, neprofitne organizacije, vjerske neprofitne organizacije i crkve, prenosi Fena.

Projekti se moraju zasnivati uglavnom na tri podmjere poput razvoja osnovne infrastrukture kroz opremu i građevinski materijal, ulaganje u stvaranje dodatne vrijednosti poljoprivrednih proizvoda kroz ulaganje u mehanizaciju i opremu te razvoj agroturizma u nabavci alata i opreme i potrebnih drugih usluga.

Podnositelj prijedloga mora imati najmanje 5 godina radnog iskustva u poljoprivredi ako se planirana investicija odnosi na razvoj agroturizma, te relevantno radno iskustvo u agroturizmu, također najmanje 5 godina ukoliko se prijedlog projekta odnosi na ulaganja u stvaranje dodatne vrijednosti poljoprivrednih proizvoda ili na razvoj agroturizma, a donator zadržava pravo da ne dodijeli raspoloživa sredstva iz razloga nedovoljne kvalitete, relevantnosti ili broja primljenih prijedloga.

Sredstva su bespovratna te će se osiguravati kroz nabavku materijala, odnosno opreme, a prijave se primaju do 22. veljače 2019. godine.

Financijska sredstva osigurava Vlada Mađarske u okviru spomenutog projekta kojeg provodi Organizacija Ujedinjenih naroda za hranu i poljoprivredu (FAO).

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 15:44