StoryEditor

Privatni doktor iz Banje Luke besplatno provjerava nalaze onima koji ne mogu platiti

Piše D  /  02.12.2018., 09:12h

Putem društvenih mreža pozvao je sve koji imaju oftalmološke nalaze dijagnostičkih pretraga na oku, a žele drugo mišljenje, da mu se jave i da će im odgovoriti. 

"Evo da ne kažete da privatni doktor samo uzima pare... Ako imate oftalmološke nalaze, slike dijagnostičkih pretraga na oku, a želite drugo mišljenje, slobodno ih pošaljite u DM. Bit će mi zadovoljstvo da vam pomognem", napisao je liječnik u objavi na Twitteru. 

Za Dnevni avaz je objasnio da se na to odlučio jer mnogima liječnici nisu dostupni. 

"Iskreno, nisam imao nikakav plan. Ideja se, jednostavno, javila sama. Nakon 14 godina rada shvatio sam da naši pacijenti lutaju u traženju odgovora na pitanja koja su vezana uz stanja ili oboljenja oka koja imaju. Previše se oslanjaju na internet, koji nije uvijek najpouzdaniji, ali im i doktori nisu najdostupniji", ispričao je. 

Otkrio je da je već prvi dan dobio brojna pitanja, te da je svima odgovorio. 

"Prvog dana bilo je sigurno 40 pitanja. Svima sam odgovorio. Nekima odmah, a nekima u toku dana, jer su neka pitanja tražila duži odgovor", kaže Bojan. 

Iako mu to stvara dodatan posao, odlučan je pomoći ljudima koliko može. 

"Mislim da je humanitarni rad stvar karaktera pojedinca. Kao što neko uživa u skupljanju skupocjenih stvari, tako neko drugi uživa u humanitarnom radu. Ne znam kako netko može živjeti na otoku bogatstva okružen morem siromaštva i biti sretan. Za mene je ljepota života u dijeljenju i davanju, a ne u sabiranju i uzimanju", zaključio je. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 08:35