StoryEditor

Predstavnici sindikata zdravstva ŽSB: "Ultimatum stoji! Štrajk se prolongira"

Piše Jurija Milović  /  29.07.2021., 15:56h

Pregovori Vlade Županije središnja Bosna sa predstavnicima Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu ŽSB – propali su.

Vlada je na izvanrednoj sjednici održanoj 28. veljače usvojila, i sindikatu proslijedila prijedlog u kojem stoji kako je maksimalna cijena satnice radnika u zdravstvenim ustanovama u ŽSB  -  2, 20 KM.

„Trenutno ne možemo izdvojiti više. Vlada Županije središnja Bosna ne može ponuditi više“, izjavio je Nikola Grubešić, ministar zdravstva Županije središnja Bosna za Dnevnik.ba.

Predstavnici Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu ŽSB prijedlog su odbili. Najavljuju štrajk. Ultimatum je i dalje na snazi, tvrde.

„Predsjedništvo smatra da su pregovori održani 28. veljače -  propali. Štrajk se ne otkazuje, on se prolongira za 17 ožujak.  Mi tražimo 40 sati u radnom tjednu.  Tražimo 2,35 KM nominalnu satnicu i 50 posto na noćni rad. Naši zahtjevi nisu maksimalistički. Te uvjete imaju susjedne županije“, izjavio je dr. Muris Trako, predsjednik ŽO Nezavisnog strukovnog sindikata zaposlenih u zdravstvu SBŽ,  za Dnevnik.ba

Zahtjevi  nadalje  idu na Mirovno vijeće. Ako se situacija ne riješi – radnici zdravstvenih ustanova ŽSB-a stupit će u štrajk. Nakon štrajka – sud,  zatim novi pregovori.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:02