StoryEditor

Pozvana četiri nova svjedoka. Planira li Smiljana krivnju za ubojstvo svaliti na oca?

Piše D  /  09.11.2019., 08:11h

Suđenje 45-godišnjoj Smiljani Srnec iz Palovca u Međimurju, optuženoj za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić 2001. godine, čiji leš je pronađen tek proljetos u škrinji za zamrzavanje u kući Srnecove, ulazi u završnicu na Županijskom sudu u Varaždinu.

24 sata doznaju da će tužiteljstvo pozvati još četiri nova svjedoka koji su dobro poznavali pokojnog Smiljaninog i Jasmininog oca Martina Dominića zvanog Fredi. Nagađa se da je razlog njihovom pozivanju nezadovoljstvo tužiteljstva iskazima dosadašnjih svjedoka, e da bi učvrstili svoje tvrdnje da je jedino Srnec imala motiv ubiti sestru, staviti njezin leš u zamrzivač i skrivati ga ondje čak 19 godina. Pretpostavlja se, naime, da bi krivnju za sestrinu smrt mogla svaliti na pokojnog oca.

Vlasnik kafića gdje je tugovao Smiljanin i Jasminin otac

Riječ je o svjedocima Borisu K. iz Palovca, Vladimiru M. iz Strelca, Sonji Š. iz Varaždina te Ranku D. iz Male Subotice koji, koliko se zna, dosad nisu bili ispitivani u vezi ovog slučaja, ali su davali izjave medijima nakon pronalaska tijela Jasmine Dominić u škrinji za zamrzavanje.

Ranko D. je, pišu 24 sata, vlasnik kafića u Maloj Subotici u koji je zalazio Martin Dominić. On bi, po riječima ovoga, običavao nakon nekoliko popijenih gemišta odlaziti do džuboksa i više puta uzastopce puštati pjemsu Kemala Montena “Sarajevo, ljubavi moja” i plakati uz nju. Usto je pričao o svojoj kćeri Jasmini koja se tada još smatrala nestalom.

“Zvao ju je “moja Jaca”. Strahovito ju je volio. Ma ne mogu vam ni opisati što je njemu značila Jasmina. Izlaz iz tuge i bijeg od stvarnosti pronalazio je u nogometu. Cijelo mjesto dolazilo ga je gledati. Kad bi netko faulirao Fredija, svi oko stadiona bismo skočili. Toliko su ga svi voljeli da bi, kad bi on dobio udarac, zaboljelo sve nas”, kazao je novinarima spomenuti vlasnik kafića koncem veljače, nakon što je pronađeno mrtvo tijelo u zamrzivaču.

Jasminin bliski prijatelj iz djetinjstva

Boris K. bio je vrlo blizak s Jasminom Dominić te je kao dijete često bio u njihovoj kući. Njegov otac Branko vjenčao se sa sestričnom njihove majke Katarine. U razgovoru za Jutarnji list rekao je da od 1999. nije prošao kroz njihova vrata.

“Jednom sam naišao kad su se Smiljana i Jasmina nešto posvađale. Jasmina je istrčala iz kuće na dvorište i rekla: “Bježimo, ona će nas oboje ubiti!” Taj pogled, te oči”, ispričao je novinarima Boris K. koji je također uvjeren da Martin Dominić nije imao veze s ubojstvom kćeri.

Dvoje svjedoka i ne znaju zašto su pozvani

Sonja Š. je, pak, kao dijete poznavala obitelji Dominić. Iz Palovca je otišla sa 17 godina te godinama nije s njima kontaktirala. Pitala se zašto je uopće zovu na sud kad s njima nije kontaktirala godinama, pišu 24 sata.

“Mogu samo reći da to što se priča za Smiljanina tatu uopće nije bila istina. On je obožavao i Smiljanu i Jasminu”, kazala je.

Kao svjedok pozvan je i Vladimir M. iz susjednog sela Strelca. Oni koji ga znaju kazali su za 24 sata da je osebujna osoba i zaljubljenik u konje, ali nisu znali reći na koji je način povezan s ovim slučajem.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 11:50