StoryEditor
jezivi zvuk

Poslušajte kako je zvučao potres od 4,6 po Richteru kod Splita

Piše desk  /  07.10.2021., 07:18h
Objavljena je snimka telefonskog razgovora koji je započeo tek nekoliko sekundi prije potresa. Jedan sugovornik se nalazio u automobilu, a drugi u kući. Na snimci se čuje kako se na krovu miču crepovi

Objavljena je snimka telefonskog razgovora koji je započeo tek nekoliko sekundi prije potresa. Jedan sugovornik, piše Dalmacija danas, se nalazio u automobilu, a drugi u kući. Na snimci se čuje intenzivno micanje crjepova na krovu kuće.

U Trilju su se oglasile sirene. Na mosorskom području ima dojava da su kupe s nekih krovova padale na tlo. Potres je srušio i dio kuće u Liskoj kraj Dugopolja.

Snimku portalu 24sata je ustupila čitateljica Branka Punda iz Liske kraj Dugopolja. Kako kaže, ne radi se o stambenoj kući i u njoj nitko ne živi.

- Kuće su sve stare. Sve još podrhtava - rekla nam je.

Centar 112 Split je rekao da nema dojava o štetama. Primili su puno poziva uplašenih građana.

- Potres koji je pogodio Dalmaciju nema veze s potresom u Zagrebu i Baniji. Područje na Dinari i oko Livna je vrlo seizmički aktivno pa su ovakvi potresi očekivani i normalni. Šteta bi moglo biti oko epicentra, ali kako se tamo grade čvrste jedinice zbog bure ne očekuje se velika materijalna šteta. Eventualno crjepovi, ali sve ćemo još vidjeti - rekao je seizmolog Ivica Sović.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 09:31