StoryEditor

Policijski komesari FBiH - Situacija s migrantima sve ozbiljnija

Piše D  /  12.11.2019., 05:11h

- Određeni problemi s migrantima su izraženi i u Kantonu Sarajevo i Tuzlanskom kantonu. Postoje i drugi kantoni koji su pogođeni ovim problemom. Bez obzira što je ovaj problem u nadležnosti državnog vrha, mi u Federaciji BiH ne smijemo ovaj problem prepustiti slučaju. Moramo kontinuirano pratiti ono što se događa – rekao je nakon sastanka direktor Uprave policije TK Dževad Korman, prenosi Fena.

Smatra da su pred Tuzlom ogromni problemi zbog migrantske krize, a s obzirom na pogoršavanje vremenskih uvjeta. Takvi uvjeti će se pogoršavati zbog, kako je rečeno, neadekvatnog djelovanja državnih organa, odnosno međunarodne organizacije koja se bavi pitanjem migranata.

-Ono što je za očekivati su provale u napuštene kuće. Oni neće moći izdržati na tolikim minusima i zato mi očekujemo da će doći do provala i to je ozbiljan problem. Također, treba intervenirati s onog humanog aspekta i prema ovim ljudima treba pokazati razumijevanje – kaže Korman.

On ističe da je u TK stanje sigurnosti dobro, a u prilog tome govori i činjenica o smanjenju broja prometnih nesreća, ali je došlo do povećanja broja poginulih u prometnim nesrećama.

Dnevnik.ba

18. listopad 2021 15:46