StoryEditor

Policija uhitila Čaletu u blizini Poljuda

Piše D  /  02.09.2020., 10:09h

Kako se doznaje uhićen je oko 20:20 u blizini Poljuda, u ulici Put Supavla. 

Sada je u tijeku procedura u kojoj bi Čaleta trebao biti vraćen u zatvor.

Na rukama nije imao lisice, javio je Dalmatinski portal. 

Policija se nešto prije 22 sata oglasila priopćenjem.

"Večeras u 20:30 sati na području Splita pronađen je i uhićen 36-godišnji muškarac koji se od 12 sati nalazio u bijegu. 

Rezultat je to rada policije koja je od samog saznanja za događaj do uhićenja, svim raspoloživim snagama na terenu poduzimala mjere i radnje u cilju pronalaska osobe. Policijski službenici su od zaprimanja informacije intenzivno tragali, poduzimali sve raspoložive mjere i radnje, na terenu je bio maksimalan broj policajaca koji su ulagali napore da pronađu osobu, što je rezultiralo time da je muškarac večeras pronađen i uhićen.

Policajci su ga spriječili u daljnjem bijegu i uhićen je uz uporabu sredstava prisile (tjelesna snaga i sredstva za vezivanje). Muškarac je doveden u službene prostorije.

Koristimo priliku zahvaliti svim građanima koji su danas tijekom dana zvali policiju i pružali informacije koje smo provjeravali na terenu", poručili su iz splitske policije. 

Čaleta je, podsjetimo, pravosudnim policajcima pobjegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama. U znak upozorenja pravosudni policajci su zapucali u zrak, no Čaleta im je pobjegao.

Otada je trajala ogromna potraga širom Splita. Satima su bili blokirani i izlazi iz grada, a policajci naoružani dugim cijevima provjeravali su svako vozilo. 

Najviše se pretraživalo područje grada koje se kolokvijalno naziva Turska kula, a kako se čini, bjegunac se tamo doista i krio. 

Pojavila se informacija kako je tijekom bijega odbacio i lisice te da su ih policajci pronašli, no policija tu informaciju ranije kada smo ih o tome upitali nije potvrdila.

Pojavilo se i nekoliko informacija da je bjegunac uhićen, od kojih je posljednja bila da je uhvaćen na području Solina, no sve su se pokazale netočne. Čaleta je uhićen tek oko 20 sati i to u radijusu ne mnogo većem od kilometra od mjesta gdje je pobjegao pravosudnim policajcima. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 19:41