StoryEditor

Policija i FBI traže ljude koji su nasilno upali u kongresnu zgradu

Piše D  /  08.01.2021., 09:01h

Policija u Washingtonu objavila je desetke fotografija simpatizera bivšeg predsjednika Donalda Trumpa koji su upali u kongresnu zgradu. 

Među fotografijama nalazi se čovjek kojeg su mediji identificirali kao Jakea Angelija, 32-godišnjeg pripadnika zajednice QAnon poznatog po nadimku Q Shaman, pišu 24sata. 

QAnon je kult pripadnika teorija zavjera čije teze ne prestaju zgražati svijet. Smatraju Trumpa svojim duhovnim vođom. Među njima su nerijetko i ravnozemljaši.  

Još imamo dosta posla pred nama u identificiranju i ispitivanju svakog od nasilnih pripadnika rulje - izvijestio je šef vošingtonske policije Robert Contee dodajući da je 68 ljudi uhićeno, a samo jedno od njih je iz Distrikta Columbia. 

"Tko god ima saznanja o ovim osobama ili o incidentu trebao bi nazvati policiju na (202) 727-9099 ili poslati poruku na 50411. Metropolitan Police Department trenutno nudi nagradu od 1000 dolara svakome tko pruži informacije koje dovedu do uhićenja osoba uključenih ili odgovornih za ovaj zločin", stoji u službenoj potjernici koju je prenio i New York Post, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 10:55