StoryEditor

POKRET #SEJDOKOMSIC NE STAJE: Večeras u Uskoplju plakati protiv nametanja Komšića

Piše D  /  20.11.2018., 09:11h

U Gornjem Vakufu-Uskoplju večeras su aktivisti pokreta #SejdoKomsic postavili plakate Željka Komšića s natpisom "Persona non grata" i "Not my president". Uskoplje je tako, uz brojne hrvatske općine diljem BiH, pokazalo kako Komšić nije Hrvatima  u toj općini predsjednik.

Podsjetimo, aktivisti pokreta #SejdoKomsic jutros su gradove s hrvatskom većinom od Orašja, Domaljevca, Odžaka, Usore, Žepča, Viteza, Novog Travnika, Kiseljaka, Busovače, Širokog Brijega, Posušja, Mostara i dr. oblijepili plakatima s Komšićevim likom i natpisima "persona non grata", #SejdoKomsic, "not my president" i dr.
Također, osim plakata, grafita, mediji su objavili aktivističke parole i na skulptura znamenitih Hrvata, poput onog na kipovima fra Grge Martića u Kreševu, akademika Josipa Baća u Kiseljaku, književnika Marka Martinovića Cara u Vitezu.

Pokret #SejdoKomsic u nekoliko je sati ostvario rekordan doseg na društvenim mrežama, a brojni su Hrvati u BiH svoje profilne fotografije na Facebooku mijenjali u one s natpisima #SejdoKomsic i "Not my president".

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 00:54