StoryEditor
srbija

Počelo suđenje roditeljima dječaka ubojice. Otac se zagrlio sa suprugom i plakao

Piše desk  /  29.01.2024., 12:44h

Vladimir i Miljana Kecmanović, otac i majka ubojice Koste Kecmanovića, ušli su oko 11 sati u sudnicu u beogradskoj Palači pravde, gdje im je počelo suđenje.

Vladimir Kecmanović je ušao u sudnicu s lisicama na rukama i prošao je pored supruge kimnuvši joj glavom, no nisu ostvarili nikakvu komunikaciju, opisuje Blic.

Dodaje kako im je pri izlasku iz sudnice dozvoljen kontakt te da su se zagrlili i briznuli u plač.

Roditelji žrtava koji su došli na suđenje sjedili su iza njih u sudnici.

Podsjetimo, danas je počelo suđenje ocu i majci dječaka koji je 3. svibnja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio devetero djece i čuvara te škole.

Još jedno ročište je zakazano za sutra. Pored njih, optuženi su i Ratko I., vlasnik streljačkog kluba u kojem je dječak učio pucati, ali i instruktor u tom klubu Nemanja M., piše Telegraf.

Optužnicom Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira Kecmanovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu Kecmanović na kaznu zatvora od dvije i pol godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba Partizan practical shooting Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimira Kecmanovića optužnicom se tereti za teško djelo protiv sigurnosti jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje zračnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što nije primjereno dječakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao na siguran način, kako je to predviđeno zakonom.

Više javno tužiteljstvo neposredno je optužilo i majku dječaka Miljanu Kecmanović zbog kaznenog djela nedozvoljene proizvodnje, držanja i nošenja oružja i eksplozivnih materija. Predsjednik Streljačkog kluba i instruktor u tom klubu optuženi su za davanje lažnog iskaza.

Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova obitelji ubijenih za naknadu nematerijalne štete uslijed smrti bliskog lica.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 02:20