StoryEditor

Plenkovića pitali je li "skoro nasrnuo" na Grmoju, premijerov izraz lica je sve

Piše D  /  05.03.2019., 10:03h

Tada se Hrvoje Zovko verbalno sukobio sa šeficom Informativnog programa HRT-a Katarinom Perišom Čakarun zbog čega su Zovku, tada već predsjedniku HND-a, uručili izvanredni otkaz, prenosi Index.hr

Nakon Plenkovićeve izjave u kojoj je napao Zovka sada se imao potrebu ponovno oglasiti ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. U njemu je i on Zovka optužio za "grub nasrtaj na urednicu", rekavši da se u javnosti "pokušava manipulirati tezom da se radilo o običnoj novinarsko-uredničkoj raspravi". 

"Ne vidim paralelu"

Danas se novinar N1 televizije Hrvoje Krešić pokušao voditi njihovom logikom. Upitao je Plenkovića bi li on onda trebao odstupiti sa svog radnog mjesta nakon sukoba s Grmojom u Hrvatskom saboru.

"Kad bismo se vodili tom paralelom, i vi ste skoro fizički nasrnuli na Nikolu Grmoju. Biste li vi trebali odstupiti i je li upitno vaše vođenje vlade, ako je to vaša logika?" upitao ga je Krešić.

"Ne, ne vidim paralelu", odgovorio je premijer.

"To nije tako izgledalo na snimci", poručio je novinar. 

"Dobro. Ja vam kažem što sam ja htio", kratko je odgovorio Plenković.

 

Obračun u saboru

Podsjetimo, u siječnju je Plenković fizički krenuo na zastupnika Mosta. Do naguravanja je došlo za vrijeme pauze, a nakon žestokog verbalnog obračuna između Plenkovića i Grmoje. HRT je objavio trenutak kad je došlo do naguravanja. Na snimci se vidi kako se Plenković pokušava probiti kroz gomilu zastupnika.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:30