StoryEditor
IZBORI U HRVATSKOJ

Plenković proglasio pobjedu i poručio: Čestitam svima koje smo porazili, pozivamo one koji nisu prosipali žuč po HDZ-u

Piše Desk  /  18.04.2024., 01:00h

Po treći su put, rekao je Plenković, tražili povjerenje naroda u zahtjevnim okolnostima. Vodili smo kampanju u okolnostima flagrantnog kršenja Ustava. Oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas trebala spasiti od Schengena i Rafalea i Pelješkog mosta, rekao je Plenković.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, obratio se večeras u Zagrebu, te uz zahvale biračima istakn u kako je "HDZ po treći put zaredom uvjerljivo pobijedila na parlamentarnim izborima".

"Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove parlamentarne većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati i drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a", rekao je.

Po treći su put, rekao je Plenković, tražili povjerenje naroda u zahtjevnim okolnostima. Vodili smo kampanju u okolnostima flagrantnog kršenja Ustava. Oni i dalje govore o nekakvoj vladi nacionalnog spasa koja bi nas trebala spasiti od Schengena i Rafalea i Pelješkog mosta.

"Umjesto da čestitaju, oni nastavljaju s govorom mržnje. Kreirali su ozračje koje nije primjereno. Pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju isključivost kao što je SDP, koji je pao za 20 mandata uz svo kršenje Ustava i prolivenu žuč.. to je katastrofalno provedeno vrijeme u oporbi, oni ne zaslužuju voditi vladu. Mi smo dobili povjerenje zajedno s našim partnerima", rekao je.

Istaknuo je i kako će  "vodit ćemo računa o interesima hrvatske države, a jedan je ključan interes. 

"Čuvanje stabilnosti i hitno formiranje sabora i vlade, samo tako u ovim okolnostima u kojima se Europa i svijet nalaze možemo zajamčiti socijalnu sigurnost za hrvatske građane", rekao je Plenković te poručio kako je vrijeme pobjede i slavlja. 

"Predlažem da se malo i zabavimo: I da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države", rekao je Plenković.

Podsjetimo, prema DIP-u, obrađeno je 91% biračkih mjesta. Još uvijek nisu stigli rezultati iz velikih gradova, Zagreba, Dubrovnika, Rijeke. HDZ je osvojio 60, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, IDS 3, te NPS i Fokus 1 mandat. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:11