StoryEditor
hrvatski premijer

Plenković došao na sastanak s članovima Vijeća ministara BiH

Piše desk  /  23.01.2024., 10:48h

Hrvatski premijer Andrej Plenković došao je na sastanak s članovima Vijeća ministara BiH koje predvodi predsjedavajuća Borjana Krišto.

Podsjetimo, Plenković se ranije nije pojavio na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu zbog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović dočekali su tako samo predsjednicu Europske komisije Ursulu von der Leyen i nizozemskog premijera Marka Ruttea.

U EU delegaciji su, osim von der Leyen, i Gert Jan Koopman, generalni direktor DG NEAR, Fernando Andersen Guimaraes, diplomatski savjetnik, te šef Delegacije EU u BiH ambasador Johann Sattler.

U delegaciji s premijerom Nizozemske je Said Fazili, diplomatski savjetnik za europska pitanja, Anita Julia Ida van den Ende, generalna direktorica za europsku suradnju i ambasador Nizozemske u BiH Henk van den Dool.

S Plenkovićem u delegaciji su i Zvonimir Frka Petešić, šef ureda, i Andreja Metelko-Zgombić, državna tajnica za Europu, a svi oni će s članovima Vijeća ministara BiH razgovarati o europskom putu naše zemlje.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 20:02