StoryEditor

Platini: Varane osvaja zlatnu loptu, nikakav Modrić i Ronaldo

Piše D  /  30.10.2018., 10:10h

Dvije nagrade za nogometaša godine su već dodijeljene našem Luki Modriću, a ostala je još zlatna lopte koju dodjeljuje France Football. Mnogi nogometaši i nogometni djelatnici prethodnih dana govore tko bi morao osvojiti zlatnu loptu, a to su većinom polemike oko Cristiana Ronalda i Luke Modrića, no bivši predsjednik Uefe i i legendarni nogometaš Michel Platini smatra drugačije, a njegov izbor je, naravno, Francuz, piše 24sata.hr.

- Postoji samo jedan igrač koji je osvojio Ligu prvaka i Svjetsko prvenstvo, a njegovo ime je Raphael Varane. Tako da mislim da je tu sve logično. Varane mora osvojiti zlatnu loptu - uvjeren je Platini.

Raphael Varane je bio stup obrane Real Madrida ka osvajanju treće titule Lige prvaka u zadnje četiri godine te je pomogao Francuskoj u osvajanju Svjetskog prvenstva. No, ove sezone Francuz izgleda potpuno izgubljeno.

Njegov Real nalazi se u teškoj krizi koja je rezultirala otkazom treneru Lopeteguiju, a Varane ne zna tko mu glavu nosi na terenu. Jako kasni u reakcijama i sklon je pogreškama.

Dakako, Platinija se ništa ne pita. O osvajaču prestižne nagrade Ballon d‘or odlučivat će sportski novinari, a dodjela je 3. prosinca.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:53