StoryEditor

Petra Martić ‘skinula‘ Ruskinju za finale Istanbula

Piše D  /  27.04.2019., 05:04h

Petra Martić slavila je u polufinalu Istanbula protiv Ruskinje Margarite Gasparjan 1-0 i tako stigla do finala tog WTA turnira!

Loše je krenula u meč, 24-godišnja protivnica odmah joj je ‘ukrala‘ servis u prvom gemu i brejkala ju, no onda je za Martić sve krenulo nabolje. Odmah u sljedećem gemu brejkala je Ruskinju, iako tek iz šeste break lope, a onda joj je uzela i svaki servis do kraja te slavila u prvom setu 6-1!

Bilo je očito da Gasparjan ne može nastaviti igrati kako treba pa je naposljetku odlučila predati meč.

Hrvatsku tenisačicu u finalu čeka 19-godišnja Čehinja Vondrousova, 46. tenisačica svijeta. Petra je protiv nje igrala tri puta u posljednjih 15 mjeseci, a sva tri puta slavila je bez većih problema. 

Petri je ovo prilika za prvu WTA titulu u singlu, a ovime nastavlja odličnu formu na zemlji. Početkom travnja fantastično je igrala u Charlestonu gdje ju je ipak u polufinalu zaustavila Wozniacki. Dosad je u karijeri igrala dva finala. Davne 2012. godine u Kuala Lumpuru, gdje je izgubila od Hsieh te prošle godine u Bukureštu gdje ju je zaustavila Sevastova.

Hrvatica je na ovom turniru šesta nositeljica, dok Vondrousova nije imala status nositelja. Turnir u Istanbulu i prijašnjih godina su znale osvojiti natjecateljice iz sjene, no isto tako i fantastične tenisačice poput Svitoline i Wozniacki, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 15:29