StoryEditor
sabor rh

Peović provocirala, Plenković odbrusio: "Stanite s tim, dodijali ste, degutantni ste"

Piše desk  /  24.11.2021., 13:10h
Nakon tjedan dana stanke, zastupnici su se u srijedu vratili u sabornicu gdje je ‘aktualnim prijepodnevom’ počela nova sjednica koja će trajati do 15. prosinca, ustavnog roka za redovno zasjedanje, a po potrebi i dulje.

Katarina Peović iz Radničke fronte premijera je pitala o Zakonu o radu.

“Podsjećam da ste prije 20 mjeseci pokušavali na brzinu donijeti zakon o uređenju radnih odnosa, srećom je taj zakon zbog reakcije europskih sindikata zaustavljen, htjeli ste suspendirati veliki dio radničkih prava jer vam je mila karijera u EU. Skoro 2 godine u tajnosti vodite pregovore o zakonu u radu, svi će radnici postati platformski radnici. Svi ugovori o radu će postati nesigurni. Neće biti potrebe za novim zapošljavanjem. Zašto koristite covid protiv naroda? Zato što ste se odlučili za put prema dnu”, rekla je Plenkoviću Peović.

“Teza o famoznom Bruxellesu na koji ja ciljam? Recite mi SDP-ovci 1 i 2, što se Borzanica nije vratila, što su Kolakušić i Sinčić tamo pobjegli. Glumci, prevaranti za osam hiljada eura. Tko se još vratio iz EU parlamenta usred mandata osim mene i Stiera za manju plaću? To je logički krivo i sramotno. Da je tako ostao bih gore, stanite s tim, dodijali ste. Di je Mimica? Držite to za sebe, degutantni ste. Stopa zaposlenosti 2020. 66,9 posto, dijalog sa sindikatima i poslodavcima je stalan, a vi nam prigovarate da li radimo za radnike ili ne? Vlada koja je u krizi stala iza radnika i poslodavaca, 40 milijardi kuna troškova od covida. I vi mene pitate kupujem li Rafale?”, odgovara premijer.

Anka Mrak Taritaš dobila opomenu jer je traživši povredu poslovnika replicirala, rekavši da je premijer saborskim zastupnicima rekao ‘da su degutantni’

“Premijer očito ima fetiš na crvenu boju kada govori o SDP-u 1 i 2”, ubacio se Hajduković i na to zaradio opomenu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:53