StoryEditor

Pala kriminalna skupina, među uhićenima i granični policajci

Piše D  /  11.04.2021., 01:04h

Kako se dodaje u priopćenju, akcija je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizirane kriminalne skupine koja već duže vrijeme djeluje na tom području.

Tužiteljstvo je dodalo da su osumnjičeni pod istragom zbog kaznenih djela - Udruživanje radi činjenja kaznenih djela,  a u svezi s kaznenim djelima Krijumčarenje, Nedozvoljen promet trošarinskim proizvodima, Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti te Primanje dara i drugih oblika koristi.

"Osumnjičeni policijski službenici osumnjičeni su da su duži vremenski period, zlorabljujući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u tijeku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje trošarinskih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u BiH", pojasnili su u priopćenju.

Akcija je realizirana po nalogu i pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju.

Nakon kriminalističke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predani postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će donijeti odluku o daljnjim aktivnostima.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:26