StoryEditor

Ovo je nasmiješeni ubojica za kojim traga Srbija, otprije je poznat javnosti

Piše D  /  07.01.2019., 08:01h

Ubojstvo 37-godišnjeg Nebojše Markovića na beogradskom Banovu brdu izvršio je 39-godišnji Čaba Der, koji je od prije poznat policiji, ali i srpskoj javnosti.

Poznat po ubojstvima

Podsjećamo, Der je smaknuo Markovića u subotu ujutro ispred kuće u kojoj je Marković živio sa suprugom i bebom kada je izašao iz kuće da spakira dječja kolica. Trenutak kasnije do njega je došao bijeli automobil iz kojeg je sa suvozačeva mjesta izašao Der koji je prije prvog pucnja osmjehnuo žrtvi.

---(UZNEMIRUJUĆE) Objavljena zastrašujuća snimka ubojstva u Beogradu---

Kako navode srpski mediji, pretpostavlja se kako Marković nije bio prava meta ubojica koji nije ni povezan s kriminalnim krugovima već njegov šogor Aleksandar Šarac koji je član međunarodne bande lopova ‘Pink Panther’.

Ono što je poznato u ovom trenutku jest identitet ubojice koji je zbog ubojstva koje je prije počinio poznat javnosti.

Plaćeni ubojica

Novosadski mediji tvrde kako je Čaba Der plaćeni ubojica koji je priznao da je ubio Branislava Jelačića 2004. godine, inače člana organizirane skupine “Firma” zbog sukoba oko utjecaja na narko tržištu, prenosi Blic. 

Presuda za ovo ubojstvo je nekoliko puta donošena i ukidana te je suđenje kretalo iz početka. Općinski sud u Novom Sadu u trećem suđenju u travnju 2009. godine izrekao je presudu za ubojstvo prema kojoj je Dera osuđen za 14 godina zatvora. Der je 2004. godine ušao u novosadski restoran ‘Marina’ na Trgu mladenaca maskiran bradom i u trenirci koju mu je dao Vojislav Škrbić, izvadio pištolj iz vrećice, zapucao i pobjegao biciklom.

Vojislav Škrbić za kojeg se vjeruje da je potaknuo Dera za ubojstvo ubijen je 21. svibnja 2014. godine u restoranu ‘Gondola’ kod Dunavskog parka. Prema pisanju nekih medija, Der je izašao iz zatvora nakon što je odslužio dio kazne prije godinu dana.

Uhitili ga i u BiH

Lokalni portal Dnevnik prenio je kako je 2017. godine policija Kantona Sarajevo uhitili Marka Gojčevića iz Bara i Čabu Dera iz Subotice koji su na saslušanju priznali da su u Sarajevo došlo kako bi izvršili likvidaciju. Žurnal je pak naveo kako policijski istražitelji da se dvojica ubojica dovode u vezu s kriminalnom skupinom Nasera Keljmendija izemunskog klana.

Kod njih dvojice su pronađeni automatski pištolji s prigušivačem i metkom u cijevi, ali nisu otkrili tko je naručio ubojstvo ili tko je trebao biti ubijen, prenosi Blic. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 09:31