StoryEditor

Otkriveno tko je počinitelj masakra u češkoj bolnici

Piše D  /  10.12.2019., 01:12h

Češki mediji otkrivaju detalje o počinitelju masakra u bolnici u Ostravi, koji si je oduzeo život nakon što je ubio šestero ljudi.

Radiožurnalu su dva pouzdana izvora potvrdila da se radi o 42-godišnjem građevinskom inženjeru Ctiradu V., kojega je prepoznao i direktor tvrtke u kojoj je radio, prenosi Irozhlas, piše Večernji.hr.

- Utuvio si je u glavu da je teško bolestan i da ga nitko ne želi liječiti. Išao je svugdje. Posljednji mjesec nije dolazio na posao, prije 14 dana rekao je da je na bolovanju - rekao je direktor. Extra.cz piše kako je Ctirad V. bio inženjer u tvrtki AZ-INTERGIPS te da su ga prijatelji navodno zvali Cigan.

Šef regionalne policije Tomaš Kužel rekao je da je počinitelj imao dosje s djelima povezanima s nasiljem i imovinom. Otkrio je i da je napadač u pucnjavi koristio ilegalno posjedovano oružje češke proizvodnje. Pucnjava je trajala samo nekoliko sekundi, a prema prvim informacijama ciljao je glave i prsa.

- Bio je tihi strijelac - rekao je direktor bolnice Jiří Havrlant. Premijer Andrej Babiš rekao je da je počiniteljeva majka surađivala s policijom tijekom potrage za njezinim sinom. Policija je tražila sumnjivca koji je napustio mjesto događaja u Renault Laguni registracija 9T57401.

Ova pucnjava inače je drugi najtragičniji događaj ove vrste u povijesti Češke Republike. U veljači 2015. godine jedan muškarac u restoranu u Uherskom Brodu upucao je osmero ljudi pa sebe.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 15:35